Fotodex.ro

obiectiv

Dispozitiv optic format dintr-un ansamblu de lentile care determină o proiecție pe materialul fotosensibil/senzor. Proiecția obținută este, la bază, inversată pe axa verticală și în oglindă, pe axa orizontală.

[Nota editorului]De-a lungul timpului, obiectivele au fost îmbunătățite cu o serie de corecții, menite sa prevină diverse aberații optice (deformări de perspectivă, vignetare etc.); Pentru a obține o proiecție, nu este obligatoriu un dispozitiv optic - există diferite modele de aparate lipsite de module de lentile (ex.Stenopa); În optică, se folosește antagonia imagine reală - imagine virtuală - reală este o imagine care se obține la intersecția razelor de lumină; cea virtuală se obține la intersecția prelungirilor razelor de lumină.

obiectiv

Sistem optic compus din una sau mai multe lentile, sferice sau asferice, din sticla sau alte materiale transparente, care realizeaza o imagine reala a subiectului aflat in fata aparatului de fotografiat.

Foto Magazine
obiectiv

Sistem optic compus din una sau mai multe lentile, sferice sau nu, din sticla sau alte materiale transparente, care realizeaza o imagine reala a subiectului aflat in fata aparatului de fotografiat.

F64.ro
obiectiv

Obiectiv montat pe aparatele foto ieftine, de unica folosinta, ajustat pe hiperfocala si care nu necesita punerea la punct a claritatii.

Foto Magazine