logo

EN: logotype

Pictograma stilizata folosita pentru a identifica o companie, un eveniment sau un produs. Pe lângă imagine, logo-ul are asociat de regulă și un text în forma numelui companiei sau chiar un slogan.

Logourile sunt pictograme vectoriale puternic stilizate (1-2 culori, de preferat cât mai puține curbe) pentru a permite implementarea aceleași imagini în toate materialele publicitare indiferent de metoda de tipărire sau afișare, fie ea imprimare offset, broderie,tampografie sau chiar stampilare. Desenul este foarte simplu pentru a permite identificarea companiei de la distanta sau la rezoluții mici , icoana folosita pentru siteuri web favicon are 16x16px.

Este foarte important ca logo-ul sa sa fie vectorizat foarte curat pentru a permite mărirea acestuea la ori ce dimensiunea.

Logo-urile vin de regula cu caiete de implementare, în acestea logo-ul este prezentat ca implementare standard, variante alternative orizontale si verticale, alb negru, monoton, wathermarck, cat trebuie sa fie spatiul (padding) perimetral, Implementare pe fundal alb/colorat/negru. Dacă logo-ul poate sa fie implementat cu transparentă (canal alpha) pentru watermark. Care sunt codurile de culoare standard folosite și care este font-ul folosit.

Mentiunile Editorului

Index LO977

Bibliografie

Resurse relevante pentru documentarea definitiei cuvantului "logo" de pe FotoDex.ro
Tags:


6 Definitii Aleatorii