Foto club

EN: Camera club ALT: photographic society

Grup de persoane organizate în jurul pasiunii pentru fotografie. Membrii acestui grup se întâlnesc regulat pentru a își prezenta proiectele în fața celorlalți membri, pentru a viziona filme despre fotografie, a realiza excursii fotografice de tipul Fotowalks, a organiza expoziții de grup, a face schimburi de lucrări (print swap’s) sau alte activități legate de fotografie.

Exemple de camera clubs

Foto club orizont sibiu | Foto club arad The Camera Club of New York | Boston Camera Club | Wanganui Camera club | Las Vegas Camera club |

Mentiunile Editorului

Aceste grupuri au fost foarte răspândite la începutul secolului pentru ca permiteau accesul la echipamente precum aparat de mărit și cameră obscură unui grup mult mai mare de oameni. Aceste grupuri avea de regula scopul de a organiza un grup de oameni dintr-un areal geografic precis in jurul pasiunii comune, de aceea majoritatea fotocluburilor aveau în nume orașul de care aparțineau. Odată cu apariția internetului și popularizarea aparatelor foto digitale grupurile fotografie au început sa dispară sau sa fie înlocuite cu forumuri axate in jurul unui brand. Nikonisti, Canonisti, Lomo, etc.

Index FO282

Bibliografie

Resurse relevante pentru documentarea definitiei cuvantului "Foto club" de pe FotoDex.ro
Tags: , , , ,


6 Definitii Aleatorii