Fișă de protecție

EN: Film slide ALT: Dark slide

  1. [ În cazul aparatelor de format mediu. ] Placă metalică subțire ce împiedică voalarea filmului foto când se schimbă caseta de film. Acesta există doar în cazul aparatelor ce folosesc film de format mediu cu casetă detașabilă ( Hasselblad 500c ; Kiev88 ; Mamiya AF645 ), exista și aparate de format mediu care nu au caseta de film detașabilă, în acest caz nu exista fișă de protecție ( Mamiya 645m ; Pentax 645 ; Pentax 67 ;
  2. [În cazul aparatelor de format mare.] Placă de lemn ( vopsită negru ) sau de plastic negru folosit pentru a previne expunerea materialului fotosensibil când acesta este introdus în suportul pentru film plan (film holder). Aceasta se scoate în momentul în care suportul este introdus în aparat, pasul ce urează după focalizare și încadrare, acest pas este urmat de declanșarea propriu zisă . După ce expunerea a fost făcută fișa de protecție este introdusă înapoi și suportul pentru film plan este scos sau introdus pe cealaltă față după caz.
  3. [ În cazul aparatelor foto ce folosesc casete de hârtie polaroid 600 ] Fișa de protecție este din carton negru ce vine deasupra hârtiilor polaroid. Fișa este scoasă din aparatul foto automat înainte de prima expunere făcută cu acel pachet de hârtie.Fisa nu poate fi reintrodusă, ea având doar rol de protecție până când aparatul este încărcat. Cutia de hârtie putând fi scoasă doar când toate hârtiile au fost expuse.

Mentiunile Editorului

Index FI946

Bibliografie

Resurse relevante pentru documentarea definitiei cuvantului "Fișă de protecție" de pe FotoDex.ro


6 Definitii Aleatorii